vineri, 14 august 2009

Un nou manual de stil


Avem nevoie de un nou manual de stil in librari?! "Nu vor fi niciodată suficiente cărţi care să le spună femeilor că, pentru a fi impecabile, nu trebuie să le lipsească din dulap mica rochie negră, puloverele din caşmir şi, pentru un plus de strălucire, un amant" (Galliano). Multe dintre aceste ghiduri sunt de-a dreptul plictisitoare, iar la finalul carti ajungi la concluzia ca nu ai aflat nimica nou, si ca sfaturile ce tocmail le-ai primit sunt mult prea greu de pus in practica din moment ce nu beneficieze de un card de credit fara limita. Am cumparat si am citit, atat manual romancei Dana Budeanu, cat si cel al Ninei Garcia. Este o diferenta enorma intre cele doua manuale, fiecare este scris intr-un fel anume in urma experientei obtinute de-a lungul carierei in domeniu, si fiecare dintre cele doua are un efect diferit asupra cititorului... Ma declar multumita doar de cartea Ninei Garcia, care cu foarte multe clasa si stil, nu isi propune sa schimbe cititorul ci sa-l indrume spre propria persoana... „Stilul presupune sa-ti descoperi propria identitate – sa afli cine esti si cine vrei sa fii în lume.” (NINA GARCIA)
O carte intr-adevar placuta si usoara, asemanatoare unei reviste de moda, insa punctand gratios cum şi când se poartă o anumită ţinută, cum se îmbină culorile şi materialele şi, nu în ultimul rând, cum să experimentăm şi să ne jucăm, acest manual de stil te învaţă cum să îţi creezi o imagine unică şi personală.


Biografie

NINA GARCIA s-a născut la 3 mai 1965 în Barranquilla, Colombia. Fiica unui importator bogat, a absolvit Dana Hall School din Wellesley, Massachusetts şi a studiat artele frumoase la Universitatea din Boston. Şi-a început cariera în industria modei în anii ’80 şi a urmat École Supérieure de la Mode din Paris şi Fashion Institute of Technology. A lucrat în departamentul de Relaţii cu Publicul pentru Perry Ellis şi pentru designerul său de atunci, Marc Jacobs. A fost Assistant Stylist şi Market Editor în cadrul revistei Mirabella, iar din 2000 a devenit director al Departamentului de Modă al revistei de modă Elle.

Este de asemenea foarte cunoscută pentru rolul său de judecător în reality show-ul Project Runway al televiziunii Bravo. La sfârşitul lui 2007 a fost lansată cartea Totul despre stil, care a devenit imediat un succes mondial, aflându-se deja la a opta ediţie în prezent. În august 2008 a apărut a doua lucrare dedicată modei, The One Hundred: A Guide to the Pieces Every Stylish Woman Must Own (în pregătire la Editura Nemira), ajunsă şi ea în scurt timp bestseller şi cotată ca lucrare de referinţă în moda contemporană.

Pretul cartii este unul modest, si vei obtine un obiect necesar o carte care nu-ti va lipsi din geanta si de pe masuta de cafea din sufragerie...


foto & biografie: credit nemira.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

Campania antifumat EUrespir