joi, 22 aprilie 2010

Solarul este cancerigen!!

Pt ca am scris deja in postul meu anterior faptul ca eu sunt total impotriva solarului, m-am gandit sa le aduc o justificare celor care nu stiu ultimele date despre acest factor principal al imbatranirii tenului... Sa luam in serios niste date dovedite, si sa nu ascultam orice "specialista" care lucreaza la un solar!!

  • Sedintele la solar au fost catalogate oficial drept "cancerigene", fiind incluse in aceeasi grupa de risc cu tigarile, arsenicul si azbestul, dupa ce expertii internationali au descoperit ca bronzatul artificial poate creste cu 75% riscul aparitiei cancerului.
  • Aparatele cu raze ultraviolete folosite pentru bronzarea artificiala sunt mult mai periculoase decat s-a crezut initial, ele fiind incluse in categoria produselor cancerigene, dupa ce pana acum specialistii considerau ca riscul imbolnavirii este doar unul "probabil", transmite Reuters.
  • Potrivit ultimului studiu publicat de Agentia Internationala pentru Studierea Cancerului (IARC), sedintele la solar cresc riscul aparitiei cancerului cu 75%, in special daca sunt folosite de copii sau adulti tineri.
    "Riscul aparitiei cancerului de piele creste cu 75% daca folosirea aparatelor de bronzat incepe inainte de 30 de ani", potrivit raportului IARC.
  • Aceasta ar putea fi si cauza pentru care din ce in ce mai multe femei sunt diagnosticate cu melanom malign. Numai in Marea Britanie, de la 9.400 de persoane, cat au fost diagnosticate in perioada 1958 - 1987, s-a ajuns, in perioada 2004 - 2006, la peste 24.000 de persoane cu acelasi diagnostic.
    Se estimeaza ca doar in Marea Britanie, 3 milioane de oameni merg regulat in saloanele de bronzat. Printre ei se afla inclusiv copii cu varsta de 11 ani.
  • Statele Unite si unele tari europene au restrictionat deja folosirea aparatelor pentru bronzat de catre tineri, interzicandu-le complet adolescentilor sau introducand obligativitatea acordului parintilor sau a medicului de familie.
Sursa informatii: ziare.com

3 comentarii:

Iulia spunea...

Mda, dar multe lucruri sunt cangerigene. Chiar si aerul poate provoca diverse boli :). Asa ca ...

Celestial Dreamer spunea...

asa ca, e alegerea fiecaruia cum vrea sa-si traiasca viata...

monica_s23 spunea...

Si eu care vroiam sa ma duc la solar acum la inceputul verii ca sa nu-mi etalez pielea mea de portelan pe afara... Dar cred ca ma voi gandi de doua ori inainte sa fac asta, poate chiar de trei :)
@Iulia: daca ignoram toate aceste lucruri (unele cancerigene, altele nu) nu stiu cat de departe vom ajunge. Cred ca trebuie sa ascultam mai multe opinii, dupa care sa luam o decizie in acest sens.

Trimiteți un comentariu


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

Campania antifumat EUrespir