sâmbătă, 31 iulie 2010

Modalitati Fun de tonifiere a corpului

Pt ca am facut deja un top al vedetelor care ma impresioneaza cu tinuta lor pe plaja, si pt ca toate revistele ne bombardeaza cu poze ale vedetelor in costume de baie, diete care de mai care, m-am gandit sa fac o scurta prezentare a diverselor forme de exercitii fizice care mie personal mi se par practice insa si FUN. Si daca eu am reusit sa iubesc miscarea, sincer oricine poate...
Zumba Dance - Zumba combina energia si muzica ritmata, motivanta, cu miscari unice de dans care faciliteaza invatarea rapida si asigura buna dispozitie. Zumba foloseste o fuziune de dansuri latino si internationale (de la cumbia columbiana la merengue, salsa si calypso, hip hop si reggaeton) creand astfel un antrenament eficient, dinamic si captivant. Programul este conceput ca un mix de aerobic si fitness, cu miscari in ritmuri rapide care tonifica si sculpteaza corpul. (In timisoara la Alana's Fitness se tin cursuri de zumba dance)
In timpul unei sedinte, se ard intre 700 si 1000 de calorii. Partea cardio este una intensa si, in plus, zumba mareste si capacitatile de coordonare si echilibru. De asemenea, duce la imbunatatirea functionarii sistemului cardio-vascular si a capacitatii pulmonare. La Zumba, transpiri, e adevarat, dar razi in timp ce o faci.
Efectele Zumba Fitness asupra corpului se obtin datorita utilizarii unor principii din fitness care determina arderea caloriilor, diminuarea tesutului adipos si tonifierea completa a corpului. Ritmurile latino care asigura fundalul sonor pentru antrenament fac ca miscarile sa nu mai para dificile pentru cursanti, ci sa se transforme intr-o placere. Sau intr-o dependenta de miscare.Bellydance Fitness - "Dansul din buric" (bellydance) este una dintre cele mai vechi arte orientale. O sedinta zilnica de 30 de minute bellydance fitness este recomandata pentru cele care au o munca sedentara, care stau 8-9 ore pe scaun si isi solicita astfel foarte mult coloana vertebrala.
Exercitiile de gen FITBALL - pe care le putem face acasa sau in cadrul cursurilor speciale de la salile de aerobic (in Timisoara la Alana's Fitness). Fitball este un tip de exercitiu fizic in care rolul principal il are mingea. Lucrezi exclusiv cu o minge speciala, de mai mari dimensiuni, executand numeroase si complexe exercitii, de cele mai multe ori acompaniata de muzica. Insa mare atentie, mingea se alege dupa statura astfel: la 1.50 m: 45 cm; la 1.60 m: 55 cm; pt o inaltime de 1.70m: 65 cm, iar la peste 1.80m: 75cm, si dupa greutate in asa fel incat unghiul lateral dintre picioare si bazin, genunchi si glezna sa fie de 90 de grade. Astfel, exercitiile pentru tonifierea abdomenului efectuate cu ajutorul fitball-ului fac parte din programe de intretinere corporala, de tonifiere si de slabit.
Efectele pozitive ale fitball-ului:
- Tonifiere abdominala
- Tonifiere a muschilor spatelui
- Imbunatatirea echilibrului
- Flexibilitate
- Relaxarea muschilor incordati
- Arderea accelerata a grasimilor

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com